Recept Molenbrood

Focaccia van de Meiden
  • Doe je bloemmengsel in een deegkom voeg hier 250 ml water bij
  • Meng het 10 min met een deeghaak
  • Doe hier 25 ml olijfolie bij en meng dit nog 1 min
  • Haal het deeg uit de machine en doe het in een beoliede grote bak
  • Dek de bak af met plastic of leg een theedoek overheen
  • Laat het deeg 30 min rijzen
  • Vouw het deeg in drieën
  • Laat het deeg nog een keer 30 min rijzen
  • Vouw het deeg weer in drieën
  • Laat het deeg nog een keer 30 min rijzen
  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Leg het deeg op een beoliede bakplaat en spreidt dit licht uit
  • Besprenkel het deeg met olijfolie en strooi hier wat rozemarijn takjes op
  • Zet het deeg 20 min in de oven
  • Controleer of je deeg mooi goud bruin is zo niet doe het dan nog even terug in de oven
Tip van de Meiden! Foccacia is een aanrader bij de tomatensoep.